”Ulla skal paa Bal” i Viborg Musiksal, august 2015

”Ulla skal paa Bal” i Viborg Musiksal. Det er lørdag den 15. og søndag den 16. august 2015 kl.15

Musik & Teater, Viborg 

Tine Topsøe fortæller: Vi opfører hele teaterkoncerten fra Bellmandagen på Sophienholm i 2012. (Se udførligt referat i MfSBiD nr. 74 – 2012, sider 1-4)

Altså: “Ulla skal paa Bal”, første del og festsituationen sammensat af Bellmansange og -epistler i anden del. 
Det er denne anden del, jeg tænker, vi må oversætte i programhæftet, for at publikum kan få det fulde udbytte, idet de jo ikke er kendere som publikum på plænen foran Sophienholm for nu snart tre år siden. (web.red. tillader sig en diskret kommentar: Undervurdér ikke Jyder. Selskabet Bellman i Danmark har gjort sit, for at sprede kultur dertil …)

Medvirkende: Angelica Larsson Asp – Ulla, Jakob Lundqvist – Mowitz, Lasse Christian Bach – Fader Berg, Per Jellum – Mollberg, Louise Schrøder – klaver, Thorbjørn Bogh Gram – horn, Tine Topsøe – instruktør. 
Tine Topsøe er uddannet musikteaterinstruktør ved Hochschule für Musik und Theater i Hamborg.
Hun afsluttede sin uddannelse i 2011 med “The Rape of Lucretia” i samarbejde med Staatsoper Hamburg.
Siden da har hun bl.a. instrueret “Madame Butterfly” på Operaen i Kristiansund og “Cosí fan tutte” ved Bodensee i Tyskland. Tine debuterede som instruktør i 2004 med “Den glade enke”.
Flere egne instruktioner fulgte: ”Wienerblod” af Strauss i 2005, ”Carmen” af Bizet i 2006, ”Mød mig på Cassiopeia” af Kai Norman Andersen i 2006, ”Flagermusen” af Strauss i 2009.
Tine har studeret teatervidenskab på Københavns Universitet og har arbejdet som instruktørassistent på flere opera- og skuespilhuse i Danmark og udlandet. 

Post scriptum Fra sædvanligvis velunderrettet kilde forlyder det, at Tine Topsøes opsætning af “Ulla Skal På Bal” også gik rent ind i det viborgiensiske.
Det skulle ikke forbavse herværende webred, om der skulle indkomme referater og andet godt fra det jyske.

Til index/top