Teatret Optimis kan fejre sit 25-års jubilæum, 2016

Teatret Optimis kan i 2016 fejre sit 25-års jubilæum. Vi ønsker tillykke.

Teatret Optimis

CD’en ‘elskov vin & basfiol’ er nu udgivet:

(Teater OPTIMIS fik for øvrigt opfyldt sit mål for crowdfunding og takker for økonomisk støtte til udgivelse af Bellman-cd’en.) 

CDen vil kunne købes ved selskabets arrangementer, eller via Udgivelser

En begejstret formand skriver den 16: januar 2016:

“Kære venner!
Jeg var lige ved at maile rundt i aftes da vi kom hjem fra Farum:

Optimis’ forestilling ”Bellman, elskov, vin og basfioler” er tæt på mesterklasse.

Skynd jer at opleve hvordan Bellmans historie også kan fortælles gennem Fredmans Epistler og Sange.

At det med Allan Thorsgaard på guitar og Kjeld Steffensen på cello musikalsk er i top, kom ikke som nogen overraskelse. 
Begejstrende. Venlige morgenhilsner, Søren.”
(Søren Schønberg Sørensen, formand for Selskabet Bellman i Danmark, formand i Samrådet for de Litterære Selskaber i Danmark. ordret.dk)

Georg T. Amsinck anmelder i MfSBiD nr. 88:

Optimis i Nyhavn

I 2015 har teatret Optimis’ turneret med flere af deres mange forestillinger, eksempelvis:

  • “HALFDAN, Livet er en morgengave”, Halfdan Rasmussen-tekster
  • “BENNY, Livet er ikke det værste man har”, Benny Andersen-tekster
  • “SØREN ELSKER KATINKA”, Sigfred Pedersen tekster
  • “SMÆKKYS PH i tide og utide”, Poul Henningsen-tekster

Nu genoptager de cabaretforestillingen, version 1 fra 1995, som de tidligere har turneret med stor succes, med den nye, version 2: “BELLMAN Elskov, vin & basfioler”

Bellmans frække, elegante, humoristiske og stemningsfulde viser har, naturligt nok, altid været elsket af os danskere.

I cabaret-forestillingen ELSKOV, VIN & BASFIOLER møder vi manden selv – den eminent ekvilibristiske og indfølende digter og entertainer Bellman.

Vi befinder os i 1700-tallets Stockholm og træder ind i Bellmans liv, dér hvor han er ved at skabe sit hovedværk Fredmans Epistler:
En samling viser, der giver et levende billede af et underklasse-bohemeliv, fyldt med hed elskov, masser af kølig vin og liflige strøg på basfiolen. Den skønne, ubekymrede tilværelse, selv om både tømmermænd og ‘manden med leen’ også danser med!

Bellman er optændt af euforisk skaberglæde og viserne sprøjter fra hans pen. Han optræder med viserne ved gode venners selskaber og alle er vilde med dem. Hurtigt får han en ambition om at skabe 100 af Fredmans viser og få dem udgivet… Men Bellman er en ægte boheme og livsnyder: 
  Masser af venner, masser af god vin og masser af kvinder ender med masser af gæld… Måske den nyudråbte konge, som han har skrevet en hyldestsang til, kan hjælpe ham med gælden? Og hjælpe ham med at få viserne udgivet?
  Tiden går – og endelig en dag bliver han bedt om at optræde for kongen. Vild panik! Han må skrive nye viser, der ikke helt så åbenlyst handler om utæmmet elskov og druk. Men han har glemt sit instrument hos hende han overnattede hos (hvad pokker var det nu hun hed?) visen han skrev i går har han glemt i nattens vintåger og 4 kreditorer står og banker på døren …
  Får Bellman optrådt for kongen? Får han kongen til at støtte ham økonomisk? Når han de 100 viser – og ikke mindst: Når de at blive udgivet inden kongen bliver skudt på et maskebal og alt går i sort? 

ELSKOV, VIN & BASFIOLER er et livsprojekt for de medvirkende. 
I 1995 lavede de version 1, 20 år senere laver de nu version 2 og forhåbentlig er de i stand til at lave version 3 i 2035… Ikke bare den samme forestilling i kopi, men 3 livsfasers syn på et fantastisk digterværk. 
Da forestillingen havde premiere i 1995 skrev pressen: ”Et mesterstykke” ”…sunget og foredraget på forbilledlig vis” ”…sangerens levende fortolkningsevne og gode stemme…” ”…spændende akkompagnementer” ”En dejlig oplevelse”. Da den nye version havde premiere i 2015 gav Frederiksborg Amtsavis den 4 stjerner. 

ELSKOV, VIN & BASFIOLER er et livsprojekt for de medvirkende: 

  • Allan Høier på sang og tale,
  • Kjeld Steffensen på cello/basfiol og
  • Allan Thorsgaard på guitar.

I 1995 lavede de version 1, 20 år senere laver de nu version 2 og forhåbentlig er de i stand til at lave version 3 i 2035… Ikke bare den samme forestilling i kopi, men 3 livsfasers syn på et fantastisk digterværk. Da forestillingen havde premiere i 1995 skrev pressen: ”Et mesterstykke” ”…sunget og foredraget på forbilledlig vis” ”…sangerens levende fortolkningsevne og gode stemme…” ”…spændende akkompagnementer” ”En dejlig oplevelse” 

Se cabaret-forestillingen og få svarene !
Undervejs i forestillingen oplever vi naturligvis det Bellman skaber: De fantastiske viser med ynde, druk, dramatik, erotik og humor. Musikerne indgår som figurer fra Fredman-universet – i starten som modellérvoks i Bellmans hænder, efterhånden mere med deres eget liv og til sidst berusede og rebelske. Viserne fremføres på dansk og er iklædt nye, fantasifulde arrangementer. 

Teater Optimis: Nyt initiativ fra OPTIMIS: “BELLMANBLOG”

Få et lille skud Bellman hver søndag !

Til index/top