Bellmandagen, 10. august 2008

Bellmandagen blev som ved to tidligere tilfælde af regnen tvunget om i Kuhlausalen i Lyngbys Kulturhus. Arrangementets udvalg, bestående af Hans Brodersen, Dorte K. Jepsen og Mikkel Vale, havde valgt at lægge Bacchi Ordenskapitel som ramme om koncerten og til det program sammensat en gruppe på seks sangere: Otte Ottesen og Morten Schønberg Sørensen, Jarl Forsman og Anders Tangaa Jensen, Mikkel Vale og Morten Lassenius Kramp, samt to instrumentalister: Allan Thorsgaard på guitar og Agnete Villadsen på violin. Desuden medvirkede sopranen Tine Ann Gaardsdal, både som solist og som deltager i ensemblet. Også Morten Schønberg Sørensen, Morten Lassenius Kramp og Jarl Forsman gav solonumre. Konferencier var Hans Brodersen.

De 300 fremmødte satte stor pris på de muntre løjer og de skønne sangnumre. En tilhører der siden anmeldte forestillingen i Meddelelser fra SBiD, lagde stor vægt på hvor ægte bellmansk de kom til at klinge. 

Det var derfor også velset at ensemblet, dog Tine Ann Gaardsdal og Jarl Forsman fraregnet, gentog succesen på den forflyttede Fredmandag i november. Den er ellers sat til datoen den 18., men da Sveriges ambassadørpar Gunnel & Lars Grundberg gerne ville markere Selskabets 15 års dag ved at invitere medlemmerne til ambassaden, måtte datoen lade sig flytte efter værtsparrets venlighed. Selve den halvrunde mærkesdag gav Erik Harbo gode ord med på vejen, og Fredmandagens litteraturhistoriske foredrag handlede om Bacchi Tempel öpnadt vid EN HIELTES DÖD, et værk som Søren Sørensen kastede lys og perspektiv på.

Til index/top