Udgivelser - Selskabet Bellman i Danmark

Udgivelser


Salg af CD og bøger ved henvendelse til:

--- Telefon +45 2635 1844

Musik og DVD

OPTIMIS_CD_box OPTIMIS_CD_box Teater OPTIMIS har i forbindelse med forestillingen 'Bellman sunget på dansk', udgivet en cd.

Selskabet har den i kommission og den sælges for 100 kr. pr. stk.SBiD_CD_box Bellman i Danmark er en unik samling i toner, ord og billeder af Carl Michael Bellmans udødelige visekunst.

©  1999 Carl Collin Eriksen og Selskabet Bellman i Danmark.

* 2 cd’er på tilsammen 2 1/2 time 45 viser og sange, heraf 29 nyindspilninger
* 160 sider rigt illustreret bog med tekster til samtlige 45 numre.
Udførlige kommentarer til de enkelte viser og sange samt indføring i Bellmans liv og univers.
Bag udgivelsen står:

Carl Collin Eriksen, (1936), germanist, studielektor i gymnasieskolen. Medstifter af Selskabet Bellman i Danmark. Initiativtager til og projektleder for denne cd-udgivelse.
Hans Nilsson, (1961), svensk litteraturforsker, der med “Bellman på skiva” påviste de mange huller i dokumentationen af Bellmans viser på fonogram. Initiativtager til og projektleder for “nationaludgaverne” af “Fredmans Epilstlar” (1994) og “Fredmans Sånger” (1997) Medredaktør ved denne cd-udgivelse.
Selskabet Bellman i Danmark Grundlagt på initiativ af forfatteren og historikeren Søren Sørensen (1937) i samarbejde med daværende kulturattachè ved den svenske ambassade i København Lars Lönnback (1938).

Se indholdet af de to CD'er under Bibliografien, 5.7 : ⇒ Diskografi

Udsolgt fra forlaget / Selskabet.Bellman i København Erik Harbo: "Bellman i Københavns Bymuseums Havesal" CDK DVD 1003
Erik Harbo synger Bellman i Københavns Bymuseums Havesal, med Lars Frederiksen på fløjte og Johan Poulsen på gambe og kontrabas.
Tekster i oversættelser af: Charles Kjerulf, Aakjær og Jens Louis Petersen.
Musikarrangementer: Erik Harbo. Tegninger og illustrationer: Pehr Krafft, Johan Tobias Sergel, J.G. Bruselle, Elias Martin, C.G. Pilo, Cederholm, Elis Chiewitz, Wilhelm Petersen, Wilhelm Marstrand, Alf Wallander, Søren Sørensen, Hans Lundsteen, Fritz Haack, Hanne Bonde m. fl.
Redigering: Erik Harbo i samarbejde med Bjarne Larsen Roskilde Video.
Copyright: Erik Harbo. Udgivet af Erik Harbo, Selskabet Bellman i Danmark og CDKlassisk-DK

Specialpris: Kr. 80 + forsendelsesomkostninger.
Flere oplysninger: erikharbo.dk, cdklassisk.dk

Anmeldelse: Bellman i Københavns Bymuseums Havesal - Erik Harbo, sang og guitar - Lars Frederiksen, fløjte - Johan Poulsen, gambe og kontrabas. Sunget på dansk. Ca. 80 min. Bestil: BDVD1 - kun 89 Kr. 16 af Bellmans populæreste viser sunget på dansk af Erik Harbo i Københavns Bymuseums Havesal Steen Frederiksen, tidligere DR Musikchef skriver om den nye DVD: Bellman har danskerne kendt i næsten 200 år - i 1800-årene bl.a. gennem melodierne til en række af de kendteste danske syngespil, i nyere tid gennem Aksel Schiøtz’ indspilninger i 40’erne og inden for de seneste 20-30 år takket være bl.a. Povl Dissing, Nis Bank Mikkelsen og Erik Harbo. Plus naturligvis tilrejsende svenske Bellman-koryfæer som Cornelis Wreesvijk, Fred Åkerström og Martin Bagge.

Nu kan man opleve den flittigste danske Bellman-sanger live – med billeder og eminent god lydkvalitet – i en optagelse fra 1990. Har den svenske rokokos digter-stjerne Carl Michael Bellman stadig et publikum i Danmark? Ja, lige så vel som hans samtidige Mozart har det, hvis man kan forstå indholdet i Bellmans digte og hvis man skaffer sig lidt baggrundskendskab til tiden og personerne i Bellmans epistler og sange.

Og på den nye DVD med den ”gamle” koncert får man begge dele: tekster på dansk – fine oversættelser af især Jens Louis Petersen – samtidig med at sangene bliver sunget så man kan kan forstå hvert ord. Plus ind imellem fortællinger om tiden og personerne illustreret med en lang række tegninger, malerier og stik fra Bellmans tid og op til vores egen tid! Bellman digter om mennesker, han kendte, folk der færdedes i Stockholms stræder og Djurgården, drukkenbolte og ludere, militærpersoner, musikere. Hvad der skete på samfundets bund og i rendestenen bliver hævet op til en verden af mytologi med – naturligvis – Bachus som anfører for de fordrukne ”brødre”, der omgiver sig med ”søstrene”, de letlevende piger, som er Bellmans nymfer. Sange, der lever og brænder fordi de er både morsomme, tragiske, intense, overjordiske – fulde af præcist tegnede personer og elegante detaljer. Men uden musikken havde Bellman ikke overlevet. Melodier, som alle danskere kender fra bl.a. festsange og drikkeviser. De fleste tror, at Bellman selv skrev musikken, men det gjorde han ikke. Han stjal den – som det ikke var ualmindeligt dengang – fra franske syngespil, arietter, oratorier af Händel og symfonier af Haydn. Og tilpassede musikken til sine digte, så sang og musik er et hele. Med tiden har der udviklet sig to måder at synge Bellman på: Den ”realistiske”, hvor tekstens indhold udspilles dramatisk/realistisk i syngemåden. Og så den klassiske Bellman-syngemåde, hvor sangenes melodier og lyrik smelter sammen til et poetisk hele, hvor tekstens groteske eller grove indhold netop understreges af sangens og melodiens skønhed; sådan sang Aksel Schiøtz og sådan synger Erik Harbo. Den første Bellman-DVD i Danmark tager os med til koncert, hvor vi både oplever Bellman live og oplever, at gamle rokoko-digte kan leve i 2012, når man kan forstå sangenes tekst og baggrund.
Bellman om kroer, kvinder og Karons Båd Erik Harbo: "Bellman om kroer, kvinder og Karons Båd", MC kasette, 17, numre totaltid 52:35 min. Booklet med omtaler.
Erik Harbo har sunget Bellman i Danmark siden 1975 og var den første der valgte at synge ham i danske oversættelser. Charles Kjerulff havde i 1922 udgivet alle Bellmans Epistler i dansk oversættelser. Disse oversættelser blev revideret og afprøvet af Erik Harbo ved en lang række koncerter og arrangementer.
I 1988 begyndte Erik Harbo at forberede sin 9. lp/cd/mc-plade 17 epistler og sange af Bellman. Forfatteren og digteren Jens Louis P. der var en god ven af familien blev inddraget i arbejdet og oversatte en række Bellmantekster. Sammen med de tidligere oversættelser, der blev moderniserede og forbedrede dannede de materialet til den nye lp, der blev indspillet i efteråret 1989 sammen med de musikere Erik Harbo plejede at arbejde sammen med. Cd'en udkom til 250 årsdagen for Bellmans fødsel og fik fremragende anmeldelser i pressen.
80 kr. Salg og flere oplysninger: erikharbo.dk, cdklassisk.dk
JEG ELSKER DE SKØNNE Nis Bank-Mikkelsen & Bellmania: "JEG ELSKER DE SKØNNE -men vinen endnu mer' "
CD, 17 numre, totaltid 65:34 min. Booklet med danske tekster.

Skuespilleren Nis Bank-Mikkelsen er en fantastisk visesanger, med en udpræget kærlighed for Bellman. Nu har han udgivet endnu en Bellman-Cd med 16 af Fredmans epistler samt et instrumentalt nummer. Når Nis Bank-Mikkelsen er ude og optræde med sine Bellmansange sker det som den tidligere hofurmager og oldermand for urmagerlauget Jean Fredman, der er gået i hundene. Belmaniakvartetten akkompagnerer forbildeligt denne Cd. Kvartetten - bestående af Tine Jensen på tværfløjte, Inger Guldbrandt Jensen på celloIvar Bremer Hauge på violin og Jan Sommer på guitar - er blevet forstærket med Bjørn Carl Nilsen på obo og engelskhorn samt Fini Høstrup på cembalo. En Cd for alle Bellmanelskere.  Bell 0301.
Anmeldt I Visens Venner Danmark den 3.1.2004
Udsolgt
Bengt Ole Lindberg: "Balladen om Ulla" CD, 9 numre totaltid 50 min.
Pris kr. 80  


Bøger

I sin skriftrække,"Skrifter udgivet af Selskabet Bellman i Danmark", har selskabet foreløbig udgivet syv bind.

To på Danmarks Universitetsforlag, tre i samarbejde med Forlaget Multivers, en i Multivers Academic, en i Forlaget Spring.
SBID_1

Det drejer sig om flg.:


1.bind: Jens Kr. Andersen: Bellman og de danske guldalderdigtere.

©  1996 Selskabet Bellman i Danmark og Jens Kr. Andersen.

En studie i litterær reception, 1996, 137 s. En populært affattet, men systematisk og litteraturhistorisk funderet gennemgang af Bellman-lån, litterære og musikalske, i dansk litteratur fra Oehlenschläger til Chr.Richardt.


Pris: Kr. 150  + forsendelsesomkostninger.
.
Maj 2016: Kun enkelte tilbage.SBID_2 2.bind: Søren Sørensen: Danske Bellmaniana. Bibliografi, artikelindeks, og diskografi 1770-1998 Tilegnet Kirsten, gubbens hjärtegryn

©  1999 Selskabet Bellman i Danmark og Søren Sørensen.

Udgivet af Selskabet Bellman i Danmark gennem Danmarks Universitetsforlag.

En fortegnelse over udnyttelser og omtaler af Bellmans kunst på dansk grund fra skillingsviserne til udgivelsestidspunktet i trykte og andre medier.
1999, 189 s.


Pris: Kr. 175  + forsendelsesomkostninger.SBID_3 3.bind: Jens Kr. Andersen: Bellman og Danmark, Fem komparative studier
Udgivet af Selskabet Bellman i Danmark gennem Multivers Academic (http://multivers.dk)

©  2004 Selskabet Bellman i Danmark og Jens Kr. Andersen.

Med indledning og noter ved. Bidrag af K.Warburg, O.Schoning, Fr. Birket-Smith, E.Thomsen og T.Krogh, dvs. genudgivelse af ældre, for bellmanianere klassiske afhandlinger om Bellmans danske reception + ét stykke genuin dansk Bellman-forskning (Krogh). 600 sider. 2004
Afhandlingerne bærer i deres oprindelige form præg af tidligere tiders mildere krav til akribi og kildebehandling, hvilket har svækket deres anvendelighed for moderne litteraturvidenskab, men hvilket der er rådet bod på her gennem et omfattende àjourførende og supplerende noteapparat. 


Pris Kr. 300  + forsendelsesomkostninger.
SBID_4 4. bind: Nyere Bellman-studier og -kommentarer. Til minde om Leif Bohn

©  2006 Selskabet Bellman i Danmark og Jens Kr. Andersen.

Redigeret af: Jens Kr. Andersen, Eva Holbek, Hans Lundsteen & Søren Sørensen(red): Artikler m.v. af Leif Bohn, Mogens Brøndsted, Olle Holmberg, Chr. Elling, Carl Fehrman, William Heinesen & Ole Wivel. 2006
Udgivet med støtte fra: Augustinus Fonden.

Udsolgt
SBID_5 5. bind: Jens Lund, Hans Lundsteen & Søren Sørensen (red.): Bellman i Billed og Digt.

©  2010 Værket som helhed: Selskabet Bellman i Danmark.

©  2010 Alle tekster og illustrationer: Forfatterne / billedkunstnerne.

Artikler: Sten åke Nilson: Bellmanporträtt, Henrika Tandefelt: Den gråtande Bellman 1790, Johan Stenström: Några nedslag i 1800-talets Fredmanikonografi, Ingmar Simonsson: Peter Dahls Bellmansvit, Jens Lund: Udstillingen Sjung om Kärlek, Vin och Lycka, Søren Sørensen: Digtere om Bellman, Erik Harbo: Steen Steensen Blicher og Stockholmsrejsen 1836, Johan Stenström: Carl Snoilsky och Bellman, Gunnar Syréhn: Bellman i svensk 1900-talsdramatik - exemplet Lars Forssell, Søren Sørensen: Danske digtere om Bellman i det 20. århundrede, Lars Huldén: Bellman, att fånga i dikt, Søren Sørensen: En Bellman-gudstjeneste?, Thomas Stoor: Prædiken i Svenska Gustafskyrkan 15. søndag efter trinitatis. Digte af Holger Drachmann, Nils Ferlin, Evert Taube, Gunnar Ekelöf, Cornelis Vreeswijk, Bodil Weyde, Sten Kaalø, Bengt Gustaf Jonshult, Søren Sørensen, Carl von Snoilsky, Sophus Claussen, Klaus Rifbjerg, Ole Wivel.

(Ny Nordisk Litteratur (Nnlit) er en blog der holder godt øje med den nordiske litteraturs fremfærd i Danmark. Her er nyheder om nyudgivelser, oversættelser, forfatterbesøg og lignende.)

Udsolgt
SBID_6 6. bind: C.M. Bellmans salmer. Gengivelser på dansk ved Hans Lundsteen. Redigeret af Randi Larsen, Hans Lundsteen & Per Olsen.

©  2012 Hans Lundsteen.

Denne lille udgivelse har til hensigt at vende opmærksomheden mod et andet område af Bellmans digtning end det gængse.
Det fylder ikke så meget i omfang, men er lige så original som Fredmandigtningen.
Det er hans salmedigtning, 40 digte i alt, som har været ret upåagtet og ikke synderlig højt vurderet, men i høj grad fortjener at blive taget op
også i Danmark, der med sin store salmetradition vil forstå at værdsætte den.

Vor formand informerer:
Dansk Kirketidende, udgivet af Grundtvigs Forum, bringer i sit September nr. 8 / 2015, lektor emeritus Aage Jørgensens omtale af
Hans Lundsteens gengivelser af C.M. Bellmans salmer, skriftseriens bd. 6.

Overskriften er "På kanten af tilværelsen", og selve anmeldelsen demonstrerer god forståelse af både originalerne og fordanskningen.
Bladet kan bestilles via internettet: Dansk Kirketidende

Pris: Kr. 100  + forsendelsesomkostningerSBID_7 7. bind: "Tøm nu dit glas, se Døden på dig venter, Nye vinkler på den svenske digter Carl Michael Bellman".
© 2015 Forlaget Spring, SBiD og de enkelte forfattere. Omslagsbillede: 2001 Peter Carlsen: Bacchus
Redigeret af Randi Larsen, Hans Lundsteen & Per Olsen.
Den nye bog blev præsenteret på BogForum, Forlaget Springs stand, 8. november 2015 kl. 14:00.

Vi har modtaget fondsstøtte til udgivelsen, bl.a. fra Svenska Akademien og Stiftelsen Konung Gustaf VI Adolfs fond. Bogen er i skrivende stund (1.9.) så langt fremme, at den er slutredigeret, sendt til forlaget, som skal gennemgå artiklerne litteraturfagligt, sætte dem og sende dem til korrekturlæsning hos forfatterne. Dernæst skal den trykkes i hardcover hos Narayana med et farvestrålende omslag af kunstneren Peter Carlsen. Antologien er gennemillustreret og på 663 sider.

(Varedeklaration: 663 sider i bedste typografiske opsætning, smukt fast bind (- tysk kvalitet). Mål: 24 * 16 * 4,5 cm. 1.218 gram)


Pris: 500 Kr. gennem boghandelen.

Bogen er på specialtilbud til medlemmerne for halv pris: kr. 250,- ved bestilling til:
, Taffelbys Allé 7, 2900 Hellerup tilbud --- Se annonce til højre (- forstørres ved museklik ):

Om Susanna i Fredmans Epistel 33, Stolta Stad

MfSBiD tillæg 9
16 sider i A4: Tillæg til MfSBiD Nr. 9, 1996:1

Jens Lund. "Nogle Bellmanillustratorer med sans for kvindebetagelse og anden erotik i Fredman-viserne"

I MfSBiD nr. 7, december 1995, anfører vores formand en række eksempler på, at både digtere og litterater - i hvert fald i Danmark - har hæftet sig mest ved Fredman-digtningens dyrlkelse af vin-, øl-, og snapsrusens gud. 'Men hvem har sunget ham (dvs. Bellman) som den forelskede, kvindebetagne erotiker, han også og først og sidst var ? - spørger Jens Lund ...

Forsidens illustration er af Francois Boucher: Le Triomphe de Vénus (1740)

Heftet rummer derudover følgende:

 • Axel Nygård - 1920: 8 illustrationer
 • Yngve Berg - 1953: 7 illustrationer
 • Hasse Eriksson - 1977: 11 illustrationer
 • Peter Dahl - 1984: 7 illustrationer • Om Susanna i Fredmans Epistel 33, Stolta Stad

  Susanna "Om Susanna i Fredmans Epistel 33, Stolta Stad"
  Tillæg til MfSBiD Nr. 33, 16 sider: Jens Lund. "Første del af en undersøgelse "Om Susanna i Fredmans epistel 33": "Er 'den dydige Susanna' Susanna? Er 'den dydige Susanna' dydig?
  Tillæg til MfSBiD Nr. 38, 28 sider: Jens Lund. "Anden del af en undersøgelse: "Er 'den dydige Susanna' Susanna? Er 'den dydige Susanna' dydig?
  Tillæg til MfSBiD Nr. 42, 40 sider: Jens Lund. "Tredie og sidste del af en undersøgelse: "Er 'den dydige Susanna' Susanna? Er 'den dydige Susanna' dydig?
  Tillæg til MfSBiD Nr. 47, 52 sider: Jens Lund. "Fjerde og sidste del af en undersøgelse: Her gennemgås bidrag til svar i fremførelser af epistlen" (på 78-plader, / LP / MC / CD og i direkte optræden)

  Udstillingen 'SJUNG OM KÄRLEK,VIN OCH LYCKA' Udstillingskatalog 2006 "SJUNG OM KÄRLEK,VIN OCH LYCKA"
  "Illustrationer gennem 220 år til Bellmans Viser og Sange ! Svenske, Danske og Tyske illustrationer fra 1790'erne til nu til viser og sange, især samlingen Fredmans Epistler, af den svenske digter og visesanger Carl Michael Bellman (1740-95)")

  Udstillingen holdtes i "Frederiks Bastion", Nordisk Kulturcer på Christianshavns Vold i dagene 10. til 22 september 2006,
  Selskabet udgav et fyldigt katalog. På 60 A4-sider (+ OMSLAG) gav det oplysninger om indholdet på de 26 billedtavler og i de 14 montrer.
  24. oktober til 11. november 2006 genudstilledes Jens Lunds udstilling i Havnefrontens Ervervscenters Galleri, Vordingborg.
  Se omtalen: Historie, 2006, udstillingen "SJUNG OM KÄRLEK,VIN OCH LYCKA"

  SBID_mini

  Lars Huldén & Jennie Nell: Carl Michael Bellmans liv og værk. En minibiografi.

  ©  2010 Selskabet Bellman i Danmark.

  På dansk v/ Søren Sørensen. Særnummer af Meddelelser fra Selskabet Bellman i Danmark. 2010


  Bellmanrelateret

  FE_og_S_udvalg Carl Michael Bellman: Fredmans Epistler og Fredmans Sange.
  Et udvalg. Copyright Gyldendalske Boghandel, Nordisk Forlag A/S 1991.  Omslag og tegninger: Nikoline Werdelin.


  Udsolgt  FE og S LB Leif Bohn: Carl Michael Bellman: Fredmans Epistler og Sange. På dansk ved Leif Bohn.
  Dedikeret: "Til Eva, sine qua non"
    Copyright 1997 Leif Bohn

  Alle epistler og sange, en del prosatekster, Bellmans forsøg på en selv- biografi og enkelte viser med noder, som belyser andre sider af Bellmans formåen. Kommenteret udgave på dansk med noter. Illustrationer af Fritz Haack. Forlaget Vistoft 1997.
  Pressen skrev:
  »Det er blevet mundret, sangbart, tidløst dansk. Ikke en malplaceret modernisering, men flot og opfindsomt. Med Leif Bohns fordanskning forstår vi måske for første gang, hvad det præcise indhold er af det, vi har hørt Sven-Bertil Taube og andre svenske trubadurer synge.« Bettina Heltberg, Politiken
  »Leif Bohn har valgt at lægge mere vægt på det sangbare og på at gøre teksternes mening forståelig for nutidsdanskerne end at tage Bellman på ordene. Men galskaben er ikke blevet væk i meningen«. Kaj Asmussen, Århus Stiftstidende
  »Det er lykkedes for Leif Bohn på samme tid at skrive et smukt og selvfølgeligt dansk og at bevare en stor trofasthed mod både Bellmans ånd og formuleringer«. Anne Birgitte Richard, Information

  Pris: Kr. 200 + forsendelsesomkostninger.
  For medlemmer Kr. 150 + forsendelsesomkostninger.

  Henvendelse til:


  Skaal Søren Sørensen: Carl Michael Bellman: Skoel, bette pieger.
  En uðwalg af epistler og sange på thybomål ved Søren Sørensen. Forlaget Klim, århus 2000. Med illustrationer ved oversætteren. 19 epistler, 14 sange og 3 af Bellmans øvrige viser (bl.a. vuggevisen) i fri, men højst sangbar gendigtning til denne udtrykskraftige nordvestjyske dialekt. Med kommentarer og en kort vejledning i thybomålet.
  Forlaget skriver:
  »Skoel, bette pieger, sih der, skyer glitrer Stjerner leg'er sølv øwer bredning og land...«
  Henrik Hertz lod fru Heiberg synge disse udødelige vers fra Fredmans epistel nr. 77 ud af vinduet på Posthuset i Hørsholm en sommernat i 1832 - på svensk, og Charles Kjerulf og Leif Bohn har i hver sin ende af 1900-tallet gendigtet dem på rigsdansk. Bellmans sange hyldes uophørligt i dansk litteratur, og når vi fester, synger vi dem glad og gerne.
  I disse år oversættes de til alverdens tungemål, og her er så Søren Sørensens gendigtning af de udødelige sange fra barndommens thybomål, dvs. varianten fra omegnen af Thisted. Bellman skal synges!
  Yderligere information: http://ordret.dk
  Henvendelse til:


  SophienholmSonetter Søren Sørensen:  SophienholmSonetter. 2. ændrede og udvidede udgave.
  Bogen indeholder 15 digte om Bellman og hans digtede figurer og den livsfilosofi der kan uddrages af epistler og sange, nogle oprindelig reciteret ved Bellmandagen på Sophienholm 2004. 
  Yderligere information: http://ordret.dk
  Henvendelse til:


  Sisyphos Søren Sørensen: Sisyphos i Slotsvagten. Forlaget Multivers 2010. ISBN: 9788779172760
  Roman om Carl Michael Bellmans 10 uger i gældsfængsel på Högvaktsflygeln ved Stockholms slot. Hans hustru Lovisa ængstes for hans liv og forsøger at stable en udgivelse af samlede værker på benene. Imens pågår der en politiundersøgelse af hans forhold for at se om han har del i en sammensværgelse blandt den myrdede Gustav III's nærmeste tilhængere.
  Kongen er myrdet, og på toårsdagen for mordet opsætter en rigmand en mindetavle for den myrdede udført af landets førende billedhugger og den største digter. De to kunstnere må imidlertid indse, at deres hengivenhed for den forrige regent er farlig. Billedhuggeren må flygte til København, digteren bliver taget i forvaring.
  Hans helbred og sindstilstand er dårlig. Hans kone erkender, at kun hvis han kommer i gang med at skrive igen, er der håb og hun vil derfor samle hele hans produktion til en udgivelse. Men hun kan ikke finde støtte til den. Til gengæld giver indsatsen hende indsigt i hans liv før hun traf ham – og er med til at forklare at hans digte blev som de er.
  Folk har sammenlignet ham med den græske lyriker Anakreon, vinens og elskovens digter. Selv siger han i sit sortsyn at han snarere er Sisyphos, den ulykkelige der for indbildte forbrydelser mod Olympens guder blev dømt til at slæbe sten i dødsriget.
  Scenen er Stockholm foråret 1794; den fængslede hedder Carl Michael Bellman.
  Men i grunden handler den om alle digtere der bliver forfulgt.
  "En litterær bedrift..." (Lars Huldén).
  Yderligere information: http://ordret.dk
  Henvendelse til:

  Pris: Kr. 75 + forsendelsesomkostninger.  Carl Michael Bellman: Digte og Sange i diverse Anledninger på dansk ved Søren Sørensen. Privattryk.
  Bellmans samlede værker udgør tyve bind, og hovedværkerne findes i forskellige fordanskninger, men af det øvrige er meget lidt oversat. Samlingen er opbygget kronologisk  fra det tidligste 1757 til det seneste fra 1794 godt tre måneder før Bellmans død.  Det særlige ved dette udvalg er at det giver et samlet og derfor anderledes billede af Bellmans litterære bedrifter end f.eks. Leif Bohns og Hans Lundsteens, et bredere indtryk af hvad digteren Bellman præsterede.
  Udgivelsen er gengivet her på Bellman.dk under "temasider" på Digte og Sange
  Yderligere information: http://ordret.dk
  Henvendelse til:


  8 Elegiske Epistler, Søren Sørensen, privattryk ORDRET 2014
  Udsendt til medlemmerne som Jule-Nytårshilsen, sammen med MfSBiD nr. 83.
  Yderligere information: http://ordret.dk
  Henvendelse til:


  SOPHIENHOLM SONETTER OG ANDRE DIGTE

  Forfatter Søren Sørensen blev for år tilbage kontaktet af Det Poetiske Bureaus Forlag,
  '- om tiden ikke kunne være inde til en opfølgning af de tidligere poetiske bidrag ?' Der røg den gudstjeneste. I stedet kastede Søren sig over digteriet. I løbet af den søndag blev det til digtværket Sophienholm Sonetter. Sonetter kan man digte enkelte af, men en digter, som Søren Sørensen, vil ikke det middelmådige, det står sig ikke for en mester. Det blev til XV, hvilket på godt dansk betyder femten, i poesiterminologi en mestersonet eller sonetring.

  "Og hvad er så lige en sonet ?", spørger den prosaiske læser ? Vi prøver med en forklaring: "Sonet er en lyrisk form bestående af 14 elleve-stavelses-vers, grupperet i to samrimede kvartetter og to ligeledes samrimede terzetter. Typiske rimstillinger er ABBA ABBA CDC DCD, men variationerne er mangfoldige".

  Se nærmere om forfatteren Søren Sørensen:
  Sophienholmsonetter & andre digte kan købes på "Det Poetiske Bureaus Forlag" Eller hos Søren Sørensen selv for 125 kr.
  Beiträge zu Bellman "Beiträge zu Bellman", Heft. 1, 2001:
  Udsolgt fra Selskabet.  B's_vaerld


  Ingmar Simonsson: "Bellmans Värld" Roman:
  Udsolgt fra Selskabet.

  Salg af CD og bøger,  henvendelse til:
  Telefon +45 2635 1844
  Illustrationer.

  Selskabet og Musikhistorisk Museum
  - viste sammen i 1998 en udstilling på museet af dels svenske og danske kunstneres illustrationer gennem 200 år til Bellmans Fredman-viser og dels musikinstrumenter fra 1700-tallet afde typer, som Bellman selv spillede på, eller som omtales eller lydefterlignes i viserne. Det er Selskabets hensigt med passendemellemrum at vise yderligere udstillinger af illustrationer - også nytilkomne.


  I tiden 10. september til 22. oktober 2006 vistes på Frederiks Bastion, Christians Vold, udstillingen: "Sjung om kärlek, vin och lycka":
  Den, af Jens Lund tilrettelagte, instruktive, overskuelige og meget fyldestgørende udstilling af illustrationer til Fredmans Epistlar og Fredmans Sånger og illustrerede udgaver af disse værker fra Sverige, Danmark og Tyskland gennem 220 år.
  Desuden udstillede maleren Hanne Bonde sine silkemalerier med motiver fra epistlerne.
  I forbindelse med udstillingen udgav SBiD udstillingskatalog i foldet A3-format. På 64 A4 sider blev udstillingen beskrevet. Illustrationerne vistes på 26 tavler og i 14 montrer.

  Fra 24. oktober til 11. november 2006 genudstilledes den  i Havnefrontens Ervervscenters Galleri, Vordingborg .


  Illustratorer:

  Selskabet har mellem sine medlemmer flere Bellman-illustratorer:

  Hanne Bonde (1943)
  Hanne Bonde_FE 49
  Billedkunstner. Har malet samtlige Fredmanns Epistler dels som farverige skitser i oliepastel, akvarel og blandingsteknik som oplæg til billedtæpper og dels som billedtæpper (fra ca 28 x 34 cm til 145 x 168 cm).

  Hvor Bellmans mest kradse tekster er ledsaget af de mest lyriske og romantiske melodier, har Hanne Bonde formået at tydeliggøre disse kontraster i farvekridt på sart silke. Kvinderne er frodige og optræder ofte som hovedpersoner i de dramatiske - men også stærkt lyriske, erotiske og følsomme skildringer fra Fredmans Epistler.
  Se mere af Hanne Bondes produktion: http://lishabo.skysite.dk/ og http://www.myartspace.dk/  Bacchus Fritz Haack (1933)
  Billedmager, illustrator og udgiver af kulturhistoriske bøger. Har illustreret børnebøger, skolebøger, tidsskrifter. Tegnet til vennen Leif Bohns oversættelser af Bellman: “Fredmans epistler & Fredmans sange” 1997. Fritz Haack har illustreret 15 bøger. Desuden har Fritz Haack skrevet og redigeret flere titler. Eksempelvis:  Gyseren, "Gamle gys og sære sagn", Gyseren "Mordet i domkirken", "Vers & historier fra det gamle bibliotek", "De gamle huskevers", "Læsebog for huskere", "Der var engang - Heks og Havmand, Trold og Troldmand", "Sange om Danmark i 1000 år - Fra Folkevisen til Kim Larsen".
  Har i en årrække deltaget i selskabets virksomhed bl.a. som medlem af styrelsen og i bladets redaktion.
  Send mail for yderligere information til:  Skoel, bette pieger Søren Sørensen (1937)
  Forfatter. Debut som billedkunstner på censureret udstilling 1959, siden udstillinger i ind- og udland; omslag og forsider til bøger og tidsskrifter, illustrationer i blade og bøger, bl. a. i C.M.Bellman: "Skoel, bette pieger" (Århus 2000), og "8 elegiske Epistler" (2014)). Udtrykker sig i såvel tegninger som grafik, akvareller og oliemalerier.
  Send mail for yderligere information til: http://ordret.dk  Mange andre illustratorer er Bellman-relaterede, som:

  FE&S udvalg Nicoline Werdelin (1960)
  Tegner og forfatter. Har illustreret “Fredmans Epistler og Sange” oversat af Leif Bohn,1991
  Nikoline Werdelin (født 15. september 1960 i København) er en dansk tegner, sceneinstruktør og dramatiker.
  Som sceneinstruktør har hun først og fremmest iscenesat egne skuespil. Hun debuterede som sceneinstruktør med Den blinde maler på Husets Teater i København i 1999, og iscenesatte i 2001 Mine to søstre samme sted. I 2002 iscenesatte hun Boblerne i bækken på Aveny-T i København og i 2006 Natmandens datter på Grønnegårdsteatret.
  Uddannelse Studerede ved Skolen for Brugskunst på linjen for tegning og grafik fra 1981 til 1984.
  Tegneserier (ukomplet liste) Café, Homo Metropolis, Laura og Nugga, Her på bjerget
  Dramatik (ukomplet liste) 1987: Under de gule måner. 1997: Liebhaverne. 1999: Den blinde maler. 2001: Mine to søstre. 2002: Boblerne i bækken. 2005: Martas tema. 2006: Natmandens datter
  Nicoline Werdelins skuespil findes bevaret i Dramatisk Bibliotek på Det Kongelige Bibliotek.
  Priser og hædersbevisninger
  1997: Publicistprisen 2004: Dansk Litteraturpris for Kvinder fra Ragna Sidéns Fond 2007: Modersmål-Prisen 2010: Ridderkorset af Dannebrogordenen 2010: Holberg-medaljen 2014: Ping-Prisen
  http://www.nikolinewerdelin.dk /

  Marstrand Wilhelm Marstrand (1810-1873)


  Axel Nygaard (1877-1953)


  Vilhelm Pedersen 1820-1859)

  Uden for selskabets regi:

  Bodil Heiste og Ulrik Cold i Tivolis Vise Vershus "Bodil Heister & Ulrik Cold i Tivolis Vise Vershus med svenske viser": Liveoptagelse 2003. Tekster af Evert Taube, Birger Sjöberg og C.M. Bellman. CLASSICO, CLASSCD490
  Bodil Heister "Bellmans salmer" For første gang i Danmark er der komponeret musik til Bellmans salmer af Bodil Heister og med oversættelser af Ulrik Cold.


  "Bellmans salmer med musik af Bodil Heister"
  Dette er den første oversættelse af Bellmans religiøse digte, med nye kompositioner. Otte salmer med ny musik af Bodil Heister og gendigtning af Ulrik Cold. Udgivet for sang, klaver og blandet kor. Klaver og korarrangementer af Carl Ulrik Munk-Andersen. Redaktion og forord: Johan Damsgaard.
  "Hæfte for klaver og sang", samt "Hæfte for blandet kor" Bestilling hos , 3538 4758.  Erling Møldrup Guitarmusik Bellmaniana. Guitarmusik af Carl Michael Bellman
  Erling Møldrup er både en dejlig spillemand og en rigtig guitarnørd! Som mangeårig underviser på Det jyske Musikkonservatorium er forskning og undervisning gået hånd i hånd - og det er blevet til en imponerende stribe Cder fra J.S. Bach til Per Nørgaard - og med masse rariteter indimellem. Møldrups nye album er nærmest en guitarschlagerparade af vellyd! Her udforskes guitarmusik fra den danske barok side om side med en suite af de skønneste Bellman-melodier. Med værker af Buxtehude, Murcia, Boccherini, Weiss, De Wise & Diesel. CDK1039 - Bellmaniana - Erling Møldrup, guitar    1 CD. CDK 1039-2
  Leve Bellman & Taube "Leve Bellman & Taube" Ulla och Mikael Neumann med Sahlkvartetten.
  CD med 8 numre af Bellman og 7 af Taube, heriblandt hans  "Baalladen om Bellman". Optagelser i Malmø og på "Det Kongelige Teater", København juni til september 1990. New Man Music, MN-CD 1949.