Golden Days og den danske klassikerdag 2010

Golden Days og den danske klassikerdag 2010 markeredes i Bakkehusmuseet og Literaturhaus henholdsvis.

De internationale strømninger i Danmark i sidste halvdel af 1700-tallet belyste operasanger Erik Harbo, formand for Blicherselskabet, komponisten Per Warming, Laboratorium for den Politiske Vise, og forfatteren Søren Sørensen som et led i Golden Days. Arrangementet var så stor en succes at det måtte fordobles.

Den danske klassikerdag havde i 2010 temaet “Hvad er en klassiker”, og Literaturhaus svarede: “Det er Bellman”. Denne aften medvirkede digterne Bodil Weyde og Böðvar Guðmundsson, sangerne Erik Harbo og Alex Pedersen, samt selskabets formand som også blev interviewet om sin roman “Sisyphos i Slotsvagten”. 

Fredmandagen den 18. november var helliget Fredmans Sånger 1791 – det andet hovedværk. Søren Sørensen kåserede, Alex Pedersen tog sig af bibelparodierne, de fremmødte medlemmer sang af hjertens lyst.

Til index/top