Bellmans (vildeste) viser på Silkeborg bad, 16. april 2013

Anmeldelse:
“En forrygende aften… – stod i Bellmans tegn i den store sal på Kunstcentret Silkeborg Bad. Publikumsinteressen var overvældende, og der måtte til det sidste sættes stole frem… Silkeborg Motetkor, under ledelse af dirigent Bo Hulgaard og Fugholm Ensemblet gav nu koncert i to sæt, hvor såvel program, iscenesættelse som Bo Hulgaards arrangementer gik op i en højere enhed. Aftenen var nøje koreograferet, også med små tableauer, hvilket gjorde sit til at formidle Carl Michael Bellmans værk og levendegøre nogle (af) de figurer, han igen og igen behandlede og lod være som omdrejningspunkter – Ulla Wiinblad, Fader Berg, Movitz mfl. I nøje tilrettelagt rækkefølge blev publikum af ensemble og kor ledt gennem Fredmans sange og epistler, hvor forskellige kormedlemmer gav hver sang en lille introduktion med på vejen. Ud over den smukke fremførelse af sangene, var dette med til at understrege formidling og fortolkning af en af Sveriges store visedigtere, som også selv forstod at bygge videre på folkemusikken. Koncerten blev indledt og afsluttet med fællessang, hvilket yderligere styrkede publikums indlevelse i musikken og i Bellmans univers. Simpelthen en forrygende aften, hvor gæsterne følte sig hensat til en anden tid, og tilværelsens store spørgsmål !”

Signeret Iben From, Direktør, KunstCentret Silkeborg Bad.

Til index/top