Bellmandagen, 9. august 2009

Bellmandagen på Sophienholm havde Hans Brodersen, Mikkel Vale og Dorte K. Jepsen fundet temaet krise passende. En række af Fredmans Epistlar og sange tager netop udgangspunkt i de kriser personer og samfund gennemlevede mellem 1770 og 1790, og de fandt fornemme fortolkere i de unge kunstnere Rikke Lie Flensburg, Julie Kristine Hjetland Jensen, Mikkel Engell, Eva Skipper og Thomas Bornø: Det Bellmanianske Krisekapel. Hans Brodersens introduktioner til de enkelte numre kastede lys over deres beretninger fra krisetider i det gustavianske Sverige. En vidunderlig solskinsdag samlede det største antal tilhørere vi endnu har set møde frem, og lokalavisen glædede os med en begejstret anmeldelse. P.S. Formanden skriver 2013: “Ved et tilfælde fandt jeg en stumfilm (- på ‘Nettet’) med optagelser fra Bellmandagen 2009. Pudsigt.”

Til index/top