Nekrolog

Onsdag den 7. september 2011

Tegning: Fritz Haack “Charon”

Her er blevet fattigere. Per er her ikke mere. Hans melodier er her, hans bøger, hans cd’er. Han selv er her ikke. Laboratoriet for den Politiske Vise står uden sin ildsjæl. Selskabet Bellman har ikke hans drivende kraft længere. Der kommer ikke flere initiativer til kulturelle aktiviteter fra Per Warming. Han var med til at stifte selskabet i 1993. Han vendte ved sidste årsmøde tilbage til styrelsen – og straks skete der ting og sager. Her er blevet fattigere. Blegere. Søren Sørensen, formand for SBiD.

Det er ikke kun hos Selskabet Bellman i Danmark, at tabet af Per Warming bragte sorg. Der bragtes flere nekrologer i Pressen. 
Dagbladet Arbejderen: “Du kom med alt det, der var dig, og mere til. Du fik ideer til at forplante og gro omkring dig.” 
Modkraft” skrev: Per er død. Syng! “Nordens bankende hjerte er holdt op med at slå. Troubadouren, folkeoplyseren, venstrefløjsmanden, mennesket Per Warming er pludseligt afgået ved døden i København.”
Per Warming blev bisat den 17. september fra Hans Tausens Kirke. Efterfølgende blev der holdt mindearrangement i PH-Caféen på Halmtorvet.
23. oktober 2011 holdt venner, kolleger og samarbejdspartnere et mindearrangement i Bryghuset, Valby.

Til index/top